Op 13 september 2014 heeft Imperial Dragons meegestreden op het EHDC regatta toernooi, dat dit jaar ook weer een sterk deelnemersveld kende.

In totaal waren er 18 ploegen die meededen aan het toernooi, keurig verdeeld over 2 landen, namelijk 9 Nederlandse en 9 Duitse teams. De wedstrijden werden gevaren zoals gewoonlijk op de historische Amsterdamse Bosbaan onder mooie weersomstandigheden. 

Al vroeg kreeg Imperial Dragons een tegenslag te verwerken, er waren op het laatste moment 2 afzeggingen. In totaal moesten we het toernooi afwerken met slechts 14 mensen, inclusief een gast stuurman van KLM Blue Dragons.  We konden onze borst nat maken, want met slechts 12 peddelaars de strijd aangaan met teams die 18 tot 20 peddelaars tot hun beschikking hebben is geen makkelijke opgave. Al leken de vooruitzichten niet rooskleurig, we gingen ervoor op de 200, 500 en 2000 meter. 

In de ochtend werden we in een niet al te slechte tijd verwezen naar de tailrace, waar we uiteindelijk op de 15e plek eindigden. Ook op de 200 meter werden we doorverwezen naar de tailrace in een goede tijd waar de verschillen met andere teams in onze wedstrijd heats vrij klein waren, een kleine 2 seconden slechts en dat met 12 peddelaars. Uiteindelijk eindigden we op de 17e plek. Op de laatste afstand, de 2000 meter, slaagden we zelfs in om niet als laatste te eindigen met in totaal 12 peddelaars! Alle wedstrijd finales werden uiteindelijk gewonnen door Duitse teams, waarvan de 200 meter een al gehele Duitse finale was. De winnaars mentaliteit van Die Mannschaft heeft ook hier zijn sporen nagelaten.

Hoewel de resultaten op papier niet denderend waren, hebben we na het toernooi wel een goed gevoel over aangehouden. Met 12 dappere, gemotiveerde en hardwerkende peddelaars hebben we toch uiteindelijk het beste van gemaakt. Met een tevreden gevoel gingen we daarna traditioneel gezamenlijk uit eten. Het was voor ons een geslaagd toernooi.

De bijbehorende foto is gemaakt door Ronald De Bruin. Voor foto's kan je op deze pagina terecht.