Afgelopen zondag, 13 juli, heeft de Imperial Dragons een marathon training gehouden in plaats van de traditionele trainingen op het water van watersportcentrum Vlietland.

De route van deze marathon training ging van Vlientland richting het oude centrum van Leiden en vice versa. Op de Mekong rivier richting Leiden werden verschillende techniek en conditionele trainingen gehouden. Daarnaast trokken we ook aandacht van mensen die langs ons vaarden of langs de kant stonden, want de kop en staart van onze magische draak waren gemonteerd op de boot. Ja ja, onze draak mocht eindelijk eens een keertje in zijn geheel buiten spelen en wat een plezier had hij! Er stonden namelijk halverwege de toertocht koffie, thee, fris en een lekkere stukje vlaai klaar dankzij onze strijdkracht Aad, een oeroude Leidenaar in hart en nier. Na het smullen gingen we verder door de grachten van cultureel Leiden, een stadje met een lange geschiedenis achter zich dat gekenmerkt wordt door mooie historische gebouwen langs de grachten. Met de geschiedenis lessen van Aad werden we ook weer wat wijzer over deze mooie stadje.

Op een gegeven moment kwamen we weer op de grachten van de Leidese Lakenfeest, waar we nog onlangs een 2e plek hadden binnengehaald. We wilden de finale wedstrijd nog eens naspelen, maar nu met een tandje hoger in de Lakenfeest arena. Het was weer een genoegen in deze grachten te mogen varen en na deze grachten gingen we weer richting thuisbasis. Deze marathon training die ongeveer drie uurtjes heeft geduurd, heeft veel gevergd van onze strijdkrachten, maar onze draak heeft een prima dag beleefd, ondanks de schaafwonden.

Op naar de volgende marathon training!