Op 28 juni 2014 werd het jaarlijkse Lakenfeest drakenbootwedstrijden gehouden op het water tussen de Apothekersdijk en de Boommarkt in het altijd zonnige en gezellige Leiden.

Ook dit jaar heeft de Imperial Dragons zich aangemeld voor dit evenement, een evenement waar jaarlijks veel publiek langs de zijkant staan en ook een mooie gelegenheid is voor recreatie teams om mee te doen met deze geweldige sport. Gezellig was het in ieder geval en vrouwe Fortuna heeft meegeholpen met het weer, het bleef namelijk droog en het was niet te warm.

In de klasse van de geoefende teams waren er helaas slechts drie aanmeldingen: Imperial Dragons, KLM Blue Dragons en Dura Vermeer. Vanwege dit kleine aantal werd er door de organisatie besloten dat ieder team drie wedstrijden varen en op basis van een optelsom van de gevaren tijden gaan de eerste twee teams met de snelste tijden door naar de finale. Imperial Dragons moest in de eerste heat tegen Dura Vermeer aantreden en verloor nipt. De tweede heat werd wel gewonnen van de KLM Blue Dragons en er werd door ons de beste tijd op dat moment gevaren. De derde heat werd weer nipt verloren van Dura Vermeer, maar de finale werd desondanks wel gehaald en opnieuw was Dura Vermeer onze tegenstander. 

In de finale was het alles of niets en ieder teamlid was gebrand om de eerste plek te behalen. Na een snelle start lagen we halverwege de finale nog voor maar langzaam kwam Dura Vermeer naast ons en helaas kwamen ze als eerste over de finish. Opnieuw tweede plek net als vorig jaar, maar we hebben op onze maximum gevaren en dus hielden we wel een tevreden gevoel over. Na de prijsuitreiking gingen we als een team gezellig weer lekker smullen in Japans restaurant en op dit gebied kan niemand ons verslaan. Al met al toch een gezellige en geslaagde dag. Volgende wedstrijd wordt de EHDC regatta in Amsterdam op de Amsterdamse Bosbaan op 13 september.

Voor foto's en filmpjes kan je op deze pagina terecht