Het is inmiddels oktober en herfst staat voor de deur. Er staan geen wedstrijden meer op het programma in Nederland, dus is het een mooi moment om het seizoen af te sluiten.

De boot werd aan de kant gezet voor een schoonmaak beurt en ingepakt voor zijn traditionele winterslaap. Onze draak heeft dit jaar heel wat te verduren gehad onder tropische als regenachtige weersomstandigheden, maar heeft zich goed staande weten te houden. Als beloning geven we hem de mogelijkheid voor een welverdiende winterslaap. We gaan hem de komende maanden missen en hopelijk is die uitgerust tot de lente volgend jaar.

Terugkijkend op dit jaar kunnen we concluderen dat de Drakenboot sport in Nederland een moeilijke periode doormaakt. Steeds meer verenigingen kampen met een tekort aan leden en het aantal NDBF wedstrijden in Nederland is dramatisch afgenomen. Ook wij varen helaas mee met deze trend, het aantal leden in de afgelopen jaren daalt zienderogen. Dit jaar stond voor ons het bouwen aan een nieuw team centraal, een team dat Imperial Dragons als vereniging moest doen overleven en sterker maken. Net als een gebouw hebben we gewerkt aan een solide fundament, voordat de volgende stappen genomen kunnen worden. Het EHDC toernooi was een goede graadmeter en in onze optiek hebben we onze doelstelling gehaald. Volgend jaar gaan we verder met het bouwen en uitbreiden van dit team. We kunnen alleen maar hopen op betere tijden en dat er meer animo zal zijn voor deze eeuwenoude sport in Nederland.